hlavná stránka
ikona InstagramInstagram | ikona FacebookFacebook | ikona hľadaťVyhľadávanie | iconEnglish

Envirorezort sa zapojí do celosvetovej kampane na ochranu klímy

ilustračný obrázok

V týchto dňoch Európa prežíva brutálne napadnutie Ukrajiny ruskými vojskamia je jasné, že v čase vojny sa mnohé, inak dôležité, témy stávajú druhoradými. Napriek tomu, na ochranu životného prostredia netreba zabúdať a preto minister životného prostredia Ján Budaj vyzýva, aby sa Slovensko pridalo k svetovej iniciatíve Hodina Zeme.

Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) a jeho rezortné organizácie sa v sobotu 26. marca pridajú k svetovej iniciatíve Hodina Zeme. Šéf envirorezortu Ján Budaj aj tohto roku vyzýva štátne inštitúcie, súkromné spoločnosti a občanov, aby v čase od 20:30 do 21:30 zhasli svetlá nielen v budovách jednotlivých organizácií, ale aj vo svojich domácnostiach, a aj takto upriamili pozornosť na hrozbu klimatickej krízy, ktorej naša planéta čelí. Tohtoročný odkaz Hodiny Zeme je vyjadrenie solidarity s ľuďmi a s planétou. „Zhasnutie svetla je len symbolické gesto, ale keď to zmení

pohľad na túto závažnú celosvetovú problematiku, čo i len hŕstke ľudí, stálo to za to. Musíme si všetci uvedomiť, že klimatická zmena nie je budúcnosť. Deje sa to už tu a teraz a dotýka sa nás všetkých,“ doplnil minister Budaj.

Iniciatíva Hodina Zeme vznikla v roku 2007 v Austrálii s cieľom upozorniť na dôsledky klimatickej krízy a od roku 2011 sa do iniciatívy zapája aj Slovensko. Do akcií najväčšej svetovej kampane na ochranu planéty sa pripájajú organizácie, obce, firmy i jednotlivci symbolickým zhasnutím pamiatok, reklamných pútačov, či svetiel v domácnostiach.