hlavná stránka
ikona InstagramInstagram | ikona FacebookFacebook | ikona hľadaťVyhľadávanie | iconEnglish

Štátny tajomník Kurilla na Týždni OECD: Slovenské predsedníctvo potvrdzuje, že vieme prevziať vedenie

Slovensko ako prvá z krajín V4 predsedala ministerskému zasadnutiu Rady OECD

Tento týždeň sa v Paríži koná tzv. „OECD Week“ pozostávajúci z Fóra OECD a zasadnutia Rady OECD na ministerskej úrovni, ktorému predsedá Slovenská republika. Témou zasadnutia je „Využitie digitálnej transformácie pre udržateľný rozvoj: príležitosti a výzvy“.

Oboch podujatí sa zúčastnila delegácia Ministerstva životného prostredia, vedená štátnym tajomníkom Norbertom Kurillom, ktorý na Fóre OECD vystúpil ako účastník panelových diskusií na tému „sociálne férovej ekologickej transformácie“ a „výzvy a prísľuby umelej inteligencie“.

Na ministerskom stretnutí Rady OECD štátny tajomník predsedá panelovej diskusii ministrov na tému „digitálne inovácie ako hnací motor obehového hospodárstva“, ktorá zdôraznila výzvy a potenciál digitálnych technológií v prechode na obehové, klíme-odolné a zdrojovo-efektívne hospodárstvo.

„Teší ma, že Slovensko s blížiacim sa 20-tym výročím členstva v OECD potvrdzuje, že vie nielen prijímať a spolupodieľať sa na rozhodovaní, ale aj viesť a udávať tón ako predsedajúca krajina,“ uviedol štátny tajomník Kurilla s tým, že ho teší, že Slovensko ako vôbec prvá z krajín V4 predsedala ministerskému zasadnutiu Rady OECD.

Predsedníctvo počas otváracieho príhovoru nezabudol vyzdvihnúť ani generálny tajomník OECD Ángel Gurría, ktorý uviedol, že žiadna iná krajina v histórii nepoňala predsedníctvo s takou pozornosťou pre detail, ako Slovenská republika.