ElérhetőségOldaltérképSlovensky

Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma

Környezetterhek

Környezeti terhelések (SK)

A geológiai törvény értelmében a környezetterhelés az adott terület emberi tevékenység általi szennyezése, amely komoly kockázatot jelent az ember egészségére, a földtani közegre, talajvízre és a talajra. Olyan területekről van szó, melyeket az ipari, katonai és mezőgazdasági tevékenység valamint a bányászat, a közlekedés vagy a helytelen hulladékkezelés szennyezett.
A környezeti terhekre vonatkozó adatok a Környezeti Terhek Információs Rendszerében (ISEZ) érhetők el. Az ISEZ rendszeresen frissül így aktuális, hiteles adatokat tartalmaz. A rendszert a környezetvédelmi minisztérium hozta létre és a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet működteti
Részletes információk és a környezetterhek listája az enviroportál honlapján találhatók.
A környezeti terhelés felmérése Szlovákia kijelölt területein:
Környezeti terhelés felmérése Pozsony Vereknye városrészében (Vrakunská cesta – skládka CHZJD – SK/EZ/B2/136

Módszertani útmutatások

 

Állami Környezeti Kármentesítési Program (2016 – 2021)
Az Állami Környezeti Kármentesítési Program (teljes dokumentum letöltése, pdf 6,60 MB) a szlovák kormány által elfogadott stratégiai dokumentum. A környezeti terhelések szisztematikus felszámolásának a 2016-2021-es időszakra vonatkozó középtávú stratégiáról van szó.
A program célja az emberi egészségre és környezetre gyakorolt negatív hatások megfigyelése és a környezetterhek káros hatásának fokozatos megszüntetése és felszámolása.


Tovább a szlovák nyelvű oldalra.