Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma

Hírek

A vereknyei vízminták elemzése megerősítette a határértékek túllépését

19.10.2017 A környezetvédelmi minisztérium háttérintézménye, a Vízgazdálkodási Kutatóintézet, július, augusztus és szeptember folyamán elvégezte a Vereknyén és környékén vett vízminták elemzését.

Új rendszer biztosítja a környezetterhek megfigyelését

12.10.2017 A Dionýz Štúr Állami Földtani Intézet ma bemutatta megfigyelőrendszerének első fázisát, amely nyomon követi a környezeti terheket, beleértve a vereknyei hulladéklerakót is. A rendszer lehetővé teszi a felszín alatti vizek szennyezésének valós idejű megfigyelését és összehasonlítását. A tervek szerint az igazolt szennyezésekről tájékoztatja az önkormányzatokat és az érintett telkek tulajdonosait. Sólymos László környezetvédelmi miniszter ismertette a Vízgazdálkodási Kutatóintézet által, a vereknyei hulladéklerakó környéki kutakból nyáron vett minták teszteredményeit.

Ismertek a vereknyei lerakó közelében lévő kútból vett vízminták teszteredményei

04.08.2017 A Vízgazdálkodási Kutatóintézet ismertette a vereknyei hulladéklerakó közeléből vett vízminták elemzésének eredményeit. A kiegészítő vizsgálatok elrendelése volt a környezetvédelmi tárca válasza a helyi lakosok hulladékteleppel kapcsolatos aggályaira.

Megkezdték a vereknyei hulladéklerakó közelében lévő kiválasztott kutak ellenőrzését

19.07.2017 A Vízgazdálkodási Kutatóintézet (VÚVH) ma megkezdte a vereknyei hulladéklerakó közelében lévő kiválasztott kutak ellenőrzését. Ez a környezetvédelmi minisztérium válasza a helyi lakosok hulladékteleppel kapcsolatos aggályaira. Az egyes kutakat úgy választották ki, hogy teljes mértékben kiegészítsék a lerakó közelében lévő monitoring-kutakból gyűjtött adatokat.

A környezetvédelmi tárca mérlegeli a kutak monitoringját Vereknyén

18.07.2017 A környzetvédelmi minisztérium és a Dionýz Štúr Állami Földtani Intézet tegnap tájékoztatta az érintett városrészek és települések polgármestereit a vereknyei hulladéklerakat környékének talajvizét figyelő monitoring rendszerről.

Sólymos László miniszter ellenőrizte a vereknyei kutakat

12.07.2017 Sólymos László környezetvédelmi miniszter ma a Dionýz Štúr Állami Földtani Intézet munkatársaival együtt ellenőrizte a vereknyei hulladéklerakó körzetében lévő talajvízfigyelő-kutak működését. Ezzel kapcsolatban elmondta, további ellenőrzéseket végeznek majd a térségben.

Kevesebb, mint egy év alatt nagyobb előrelépés történt a vereknyei hulladéklarekó ügyében, mint az elmúlt évtizedekben összesen

16.06.2017 Csölle, Dénesd, Dunahidas és Erzsébetmajor lakóira nem jelent veszélyt a szennyezett talajvíz