Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky
Vytlačiť Send page by e-mail

A nyitrai kerületben található községeket már ezen a hétvégén kitisztítják

A zsigárdi általános iskola diákjai a tanárokkal együtt összegyűjtik a faluban található hulladékokat. Motiválni a ki gyűjt össze több szemetet verseny fogja őket. Dunaújfalu óvodásai, szüleik és a nevelőnők kitisztítják az iskola környékét a faágaktól és a szennyeződésektől. Mindkét akcióra már holnap, azaz március 30-án sor kerül.

A Csúz környéki illegális hulladéklerakók ideje is csakhamar lejár. A község lakosai és a polgármester úgy döntöttek, hogy péntekeken felszámolják azokat. Szelezsényben a helyi park és a benne található tó kitisztítását vették tervbe a lakosok. Százd község lakosai szerint a természet nélkülünk is tud létezni, de mi nélküle nem - ennek szellemében találkoznak március utolsó szombatján, hogy összegyűjtsék, majd szelektálják a községben és környékén található hulladékot.

A Tisztítsuk ki Szlovákiát akciót a Föld napja alkalmából (április 4.) hirdette meg a környezetvédelmi minisztérium. Felhívást intézett a mellette működő szervezetekhez, a kerületi és járási környezetvédelmi hivatalokhoz, a civil szervezetekhez, az óvodákhoz, az általános, közép- és főiskolákhoz, illetve a magánszektorhoz, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Az egész akció a hulladékgyűjtésre, a természettisztításra és Szlovákiai lakosainak ökológiai gondolkodásának növelésére irányul.

 

Katarína Klapáková